В ім’я Небесної Сотні: Керрі і Нуланд хрестились і цілували квіти на барикадах Майдану

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 4.03.2014 21:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22969

Сьогодні делегація Сполучених Штатів Америки найвищого рівня вшанувала пам’ять загиблих героїв Небесної Сотні у Києві.

Зокрема, як передає кореспондент Gazeta.ua, по обіді на барикади, що розташовані на столичній вулиці Інститутська, прийшли очільник Держдепартаменту США Джон Керрі, посол Сполучених Штатів у Києві Джеффрі Паєтт та заступниця держсекретаря Вікторія Нуланд.

Вони принесли із собою червоні троянди та лампадки. У супроводі охорони, преси та глав провідних релігійних конфесій України, зокрема патріарха УПЦ КП Філарета та очільника УКГЦ Святослава Шевчука, американські політики підійшли до пам’ятника загиблим майданівцям.

"Сини мої, брати мої! Простіть мене, що не вберіг вас од кулі снайпера 20 лютого 2014 року. Слава Україні!" - такий напис вигравірувано на пам’ятному камені, що власноруч встановив безіменний мешканець Києва біля входу в станцію метро "Хрещатик" на вул. Інститутська.

Керрі поклав квіти й кілька разів перехрестився. Нуланд перед тим, як зробити те саме, поцілувала троянди й поставила лампадку.



Постоявши кілька хвилин біля монумента й вшанувавши хвилиною мовчання героїв Небесної Сотні, американська делегація спустилась ще на кількадесят метрів безпосередньо до барикад й там поспілкувалась із "майданівцями" та пресою.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.