Російський уряд багатих робить багатшими, а бідних - злиденнішими. За програмою

Автор/джерело -  © Стівен Ік, ВВС



Дата публiкацiї - 3.03.2007 22:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2297

Уряд Росії ухвалив трирічну стратегію розвитку економіки, яка змальовує оптимістичну картину на майбутнє, передбачає інвестиції в нові технології і робить ставку на один із найвищих у свті показників економічного зростання.

В той сам час російський уряд попередив, що зростатиме і розрив між тими, хто працює в державному секторі, і працівниками приватного сектора.

Середня зарплатня в державному секторі в 15 разів менша, ніж зарплатня в приватному секторі.

Російський уряд вчергове визнав обсяги соціальної нерівності в країні. Офіційно, найбагатші 10% росіян заробляють у 15 разів більше, ніж 10% найбідніших. Неофіційно, враховуючи, що багато людей приховують їхні реальні доходи, цей розрив значно більший - за деякими оцінками, різниця може бути в 40 разів.

Росіяни, які працюють у державному секторі, постають перед загрозою бідності. Провідні науковці останнім часом застерігають, що така нерівність створює загрозу соціальних заворушень. На початку тижня письменник Алєксандр Солженіцин навіть заявив, що прірва між бідними і багатими зараз нагадує ту, що існувала перед революцією 1917 року.

Дехто з російських політиків обстоює потребу перерозподілити доходи за допомогою збільшення податків для багатих. За нинішньої системи в Росії дії єдина ставка подоходного податку - 13%.

Але опоненти запровадження вищих податкових ставок кажуть, що вони повернуть ситуацію масового ухиляння від сплати податків середини 90их


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.