Росія хоче переділу післявоєнних кордонів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.03.2014 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22978

Ситуація в Україні демонструє прагнення Росії здійснити переділ кордонів у Європі, які сформувалися після Другої світової війни. Про це в Брюсселі заявила президент Литви Даля Грібаускайте.

Вона сказала, що Європа повинна послати сигнал сама собі і зрозуміти, що відбувається насправді, повідомляє "Українська правда".

"Ми повинні говорити про небезпеку, яка загрожує Європі. Переписуються післявоєнні кордони. І це той сигнал, який нам посилає Росія", - заявила Грібаускайте.

"Після України буде Молдова, після цього буде якась інша країна. І це акти агресії. Ось що відбувається зараз в Європі, і ми повинні це зрозуміти", - заявила президент Литви.

Вона також заявила, що Росія не зупиниться на Україні та Молдові і нагадала про неузгоджені ні з ким військові навчання Росії.

"Минулого тижня були незадекларовані військові навчання на кордоні з Литвою і Польщею. І ми розуміємо, що це демонстрація сили, демонстрація непередбачуваної поведінки Росії", - заявила Грібаускайте.

Британський прем’єр Девід Кемерон заявив, що Європа повинна дати Росії чіткий сигнал, що її дії неприйнятні.
На його думку, "народ України повинен мати можливість сам визначати своє майбутнє".

"Ми повинні сказати три речі: Україна повинна говорити з російською стороною, а Росія - з Україною. Друге - ми повинні допомогти фінансово. І найголовніше, послати чіткий сигнал Росії, що її дії неприйнятні і матимуть серйозні наслідки", - заявив Кемерон.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.