Турчинов зупинив проведення референдуму у Криму

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 7.03.2014 00:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22985

Голова Верховної Ради України, в.о. глави держави Олександр Турчинов заявляє, що зупинив рішення Верховної Ради Криму про проведення референдуму з питання приєднання Криму до Росії.

Про це він заявив у телезверненні до українців 6 березня.

"Я зупинив рішення парламенту Криму. Верховна Рада України ініціюватиме розпуск парламенту Автономної Республіки Крим. Ми захистимо недоторканність території України", - сказав Турчинов.

"Верховна Рада Криму, яка повністю контролюється військовими Збройних Сил Російської Федерації, прийняла незаконне рішення про проведення референдуму. Референдуму в Криму з питання: "Чи виступаєте ви за входження Криму до складу РФ"? Це рішення є нелегітимним і нікчемним. Рішення суперечить волі українців та інтересам громадян, які проживають в автономії", - наголосив в.о. президента.

Він зазначив, що згідно зі ст. 73 Конституції України питання щодо територій і кордонів можуть обговорюватися тільки на всеукраїнському референдумі.

"До речі, провести навіть місцевий, кримський, референдум за десять днів неможливо. Тому це не референдум. Це буде фарс, це буде фальш, це буде злочин проти держави, яка організували військові Російської Федерації", - заявив голова ВР.

"Ми захистимо недоторканність нашої території. Ми захистимо суверенність нашої країни", - зауважив Турчинов.

Він також висловив переконання, що і громадяни України, які проживають на території Криму, будуть всіляко цьому сприяти.

Нагадаємо, Верховна Рада Криму в четвер прийняла рішення про входження автономії до складу РФ, а також звернулася до президента Російської Федерації і Федеральних Зборів Російської Федерації з пропозицією про початок процедури входження АРК до складу Російської Федерації як суб’єкта РФ.

Верховна Рада АРК також прийняла рішення перенести референдум про статус Автономної республіки Крим з 30 на 16 березня.

Головне слідче управління СБУ почало досудове розслідування у зв’язку з прийняттям депутатами Верховної Ради Криму рішення про входження автономії до складу Російської Федерації. "Головне слідче управління СБУ почало досудове розслідування. Кваліфікація - ч. 3 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України)".

У коментарі агентству Інтерфакс-Україна в прес-центрі СБУ наголосили, що кримські депутати прийняли відповідне рішення з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, діяли навмисно з метою зміни меж території України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.