Віце-канцлер ФРН закликає Європу підтримати Україну конкретними пропозиціями

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 7.03.2014 15:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22989

Віце-канцлер Німеччини Зіґмар Ґабріель закликав Європу підтримати Україну. Перебуваючи з візитом у Києві у п’ятницю, 7 березня, він також відвідав Майдан Незалежності.

Німецький міністр економіки Зіґмар Ґабріель, представник СДПН, перебуваючи з візитом в українській столиці у п’ятницю, 7 березня, закликав Європу підтримати Україну за допомогою конкретних пропозицій. Після зустрічі з українським прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком у Києві Зіґмар Ґабріель зокрема сказав, що Україна могла би експортувати до Європи електроенергію - у тому числі до Польщі.

Утім,бракує відповідних мереж, повідомляє агентство dpa. З огляду на драматичну ситуацію в Україні, нині потрібно менше слів, а більше конкретних пропозицій і справ, сказав німецький політик.

Під час візиту до Києва Зіґмар Ґабріель також відвідав Майдан Незалежності та поспілкувався з українцями про трагічні події під час революції, побував біля місць, де лежать квіти, які люди приносять, вшановуючи пам’ять загиблих.

Напередодні Зіґмар Ґабріель, перебуваючи з візитом у Москві, обговорював з російським Президентом Владіміром Путіним можливості деескалації конфлікту в Криму.

Як відомо, через дії Москви на українському півострові у четвер, 6 березня, ЄС вирішив ухвалити перші санкції проти Росії. Поки що з Москвою призупиняють переговори про полегшення візового режиму та про новий базовий договір. Німецький уряд розраховує, що перші санкції ЄС справлять на Росію "сигнальний вплив". У разі подальшої ескалації ситуації можливі економічні санкції проти Москви.

Водночас Євросоюз планує найближчим часом, ще до 25 травня, підписати з Україною політичну частину угоди про асоціацію. За словами канцлерки ФРН Анґели Меркель, щодо частини угоди про зону вільної торгівлі відбудуться додаткові консультації з "метою уникнення негативних наслідків для українського експорту до Росії".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.