Росія в ООН блокує критику своїх дій в Україні

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.03.2014 11:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22994

Російські представники в Раді безпеки ООН категорично не сприймають відмінні від своєї точки зору погляди на події в Україні.

Про це заявляють дипломати інших країн, інформує кореспондент Радіо Свобода.

«Росія не подає жодного сигналу, що вона готова нас вислухати», – заявляє посол Франції в ООН Жерар Аро.

«Якщо справа дійде до відокремлення Криму Росією, то це принесе велику небезапеку, а ми хочемо уникнути найгіршого сценарію», – додає представник Франції, що напередодні у Нью-Йорку разом із 14 іншими країнами-членами Ради Безпеки ООН провели за зачиненими дверима вже п’яте засідання щодо кризи в Україні з огляду на наближення референдуму, організованого самопроголошеною владою АРК.

Жерар Аро додав, що на консультаціях, скликаних на вимогу України, посол Російської Федерації в ООН Віталій Чуркін повторював, що Москва «усвідомлює свою історичну відповідальність».

Британський посол при ООН Марк Лайал Ґрант зауважив, що представник України Юрій Сергєєв наголошував, що референдум, запланований на ці вихідні, – незаконний. «І з цією позицією згідна більшість країн-членів Ради безпеки ООН», – додав представник Великої Британії.

На сьогодні Рада безпеки ООН не зуміла визначитися з єдиною позицією щодо української кризи. Москва, яка є її постійним членом, має в ній право вето.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.