Парламент України просить США і Великобританію терміново вжити всі заходи щодо Росії

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 11.03.2014 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22997

Верховна Рада України звернулися до країн-гарантів безпеки України із закликом зберегти територіальну цілісність країни, застосовуючи всі можливі заходи - дипломатичні, політичні, економічні і військові заходи.

За звернення на засіданні у вівторок проголосували 263 народних депутати із 322 зареєстрованих у залі у вівторок.

Парламент звернувся до великої Британії, Північної Ірландії, США з проханням гарантувати територіальну цілісність України, застосовуючи для цього всі можливі заходи - як дипломатичні, так і військові.

«Верховна Рада України звертається до великої Британії, Північної Ірландії, США, як країн-учасниць меморандуму про гарантії безпеки, і в зв´язку з приєднанням України до договору про нерозповсюдження масової зброї , з проханням виконати свої зобов´язання у відповідності з його положеннями, і застосувати всі можливі дипломатичні, політичні, економічні і військові заходи для негайного припинення агресії та збереження незалежності та суверенітету, наявних кордонів України», - йдеться у зверненні.

Парламент також звернувся до РФ, як країни, що підписала Будапештський меморандум, «негайно вивести війська з території України, і припинити агресію проти української держави, гарантувати її територіальну цілісність і незалежність».

Як повідомлялося раніше, 2 березня Верховна Рада прийняла звернення до країн-гарантів безпеки України. Зокрема, нардепи звернулися до держав-гарантів у відповідності Будапештського меморандуму забезпечити територіальну цілісність України.

Також нагадаємо, що це вже не перше звернення народних депутатів до країн-підписантів Будапештського меморандуму 1994 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.