Телепровайдери саботують заклик Нацради про відключення російських каналів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 12.03.2014 12:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23006

Провайдери програмної послуги саботують заклик Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про припинення ретрансляції передач російських телеканалів «Россия 24», ОРТ (Первый канал всемирная сеть), «РТР Планета» та «НТВ-Мир».

Як повідомляють глядачі, станом на 8:00 12 березня у Києві ретрансляцію російських каналів продовжував один із найбільших операторів – компанія «Воля». Так само чинили компанія «Тріолан» і менші за кількістю абонентів провайдери, приміром, «Інтелеком-С» у Святошинському районі столиці.

«Керівництво компанії вирішило призупинити ретрансляцію російських телеканалів ОРТ (Перший канал всесвітня мережа), «РТР Планета», НТВ-Мир у всіх своїх пакетах. 12 березня ми повідомимо про це рішення нашим партнерам – представникам цих ТБ-каналів», – ідеться в повідомленні прес-служби «Волі».

Тим часом, у Севастополі «Воля» ще 10 березня припинила трансляцію 12 загальнонаціональних українських телеканалів – на вимогу неназваної особи, яку в прес-релізі компанії називають «в.о. голови Севастопольської міської адміністрації».

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вимагала від провайдерів програмної послуги до 19:00 11 березня припинити ретрансляцію передач кількох російських телеканалів.

«Станом на 12:00 11 березня вже до 50% провайдерів по всій Україні відключили мовлення цих іноземних каналів, інші готуються до відключення», – інформувала Нацрада.

Регулятор рекомендував також забезпечити ретрансляцію у мережах відключених у Криму телеканалів ATR та Чорноморської ТРК.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.