Велика брехня Лаврова: МЗС Росії розповідає, що прес-секретаря донецької Свободи вбили не донецькі гопники, а «бандерівці»

Автор/джерело -  © fakty.ictv.ua



Дата публiкацiї - 14.03.2014 14:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23020

Росія “усвідомлює свою відповідальність за життя співвітчизників і громадян в Україні і залишає за собою право на їх захист”.

Про це заявили в МЗС РФ, коментуючи напад на демонстрантів в Донецьку, що відбулося напередодні.

"Росія усвідомлює свою відповідальність за життя співвітчизників та громадян в Україні та залишає право взяти людей під захист", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті відомства в п’ятницю.

"Ми неодноразово заявляли, що люди, які прийшли до влади в Києві, мають роззброїти бойовиків, забезпечити безпеку населення і законне право людей на проведення мітингів. На жаль, як показують події в Україні, цього не відбувається, київська влада не контролюють ситуацію в країні", - йдеться в заяві.

Як йдеться у повідомленні, "13 березня 2014 року в Донецьку відбулися трагічні події, пролилася кров". "На мирних демонстрантів, які прийшли на вулиці міста, щоб висловити своє ставлення до деструктивної позиції людей, які називають себе українською владою, напали праворадикальні угруповання, збройні травматичною зброєю та бітами, які напередодні почали з’їжджатися в місто з інших регіонів країни. В результаті зіткнень є велика кількість поранених, одна людина загинула", - відзначили на Смоленській площі.

Як повідомлялося раніше, вчора у Донецьку відбулося одночасно дві акції - прихильників Росії і противників війни, прихильників територіальної цілісності України. Після їх завершення проросійські мітингувальники напали на учасників мирного мітингу і побили їх. Під час зіткнень постраждало 26 осіб, один з яких - 22-річний донеччанин Дмитро Чернявський - загинув.

Дмитро Чернявський довгий час був прес-секретарем ДОО ВО "Свобода".

Як заявила журналістам заступник голови ДонОДА Олена Петряєва, у них немає інформації про те, що під час масових заворушень є постраждалі іноземці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.