Екс-голова СБУ Ігор Смешко: «Потрібна політична воля для розгортання територіальної самооборони»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.03.2014 16:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23022

В українців є зброя, і є підготовлений резерв. Потрібна лише політична воля влади для розгортання територіальної самооборони. Ігор Смешко заявив також про те, що непомірні амбіції російського президента Путіна можуть привести світ до нової війни.

Смешко: потрібна політична воля для розгортання територіальної самооборони

Про це говорив колишній очільник СБУ Ігор Смешко в прес-центрі інтернет-видання "Обозреватель" під час прес-конференції на тему: "Загроза розколу країни: кримський референдум".

"У нас є три аеромобільні бригади, які знаходяться у високому боєготовності. Україна не має зараз мобільної та високооснащеної армії для наступальних операцій. Але вона має достатньо сил для оборони", - заявив Ігор Смешко. За словами офіцера, в нинішніх умовах українці можуть вести партизанську війну, в якій їх перемогти буде неможливо.

За словами екс-глави СБУ генерали армії Радецький і Кіхтенко готові вже зараз взяти на себе відповідальність за розгортання збройних сил. Радецький в епоху СРСР командував танковою армією, яка була найбільшою армією в порівнянні з ЗС інших країн Варшавського договору. Генерал Кіхтенко брав участь у створенні Національної Гвардії України.

"Потрібно продемонструвати нашому опоненту готовність захищатися", - підкреслив Смешко.

Екс-очільник СБУ Ігор Смешко заявив також про те, що непомірні амбіції російського президента Путіна можуть привести світ до нової війни.

"Зараз ситуація "зависла" і повністю залежить від однієї людини, в руках якого необмежена влада". - зазначив Ігор Смешко.

Від необережних дій амбітного лідера Росії "може бути запущений процес, який не має іншого поворотного пункту як можливий початок третьої світової війни", - заявив Ігор Смешко, коментуючи позицію Володимира Путіна в розпалювали ним військового конфлікту і спробі виправдати військову агресію Росії проти України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.