ЄС запровадив санкції проти Росії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 17.03.2014 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23035

Євросоюз прийняв рішення щодо запровадження нових санкцій проти Росії. 21 особі, серед яких є й українські громадяни, заборонять в’їзд до ЄС і заблокують рахунки.

На тлі нелегального референдуму в Криму про приєднання цього українського півострова до Росії Європейський Союз прийняв рішення щодо запровадження нових санкцій проти Російської Федерації, повідомляє у понеділок, 17 березня, інформаційне агентство dpa.

Глави зовнішньополітичних відомства країн-членів ЄС погодили список з 21 особи, яким заборонять в’їзд до ЄС та заблокують рахунки, повідомляє агентство із посиланням на джерела у дипломатичних колах.

Санкції поширюватимуться у тому числі й на осіб в Україні, відповідальних за кризу в Криму, повідомляє Reuters із посиланням на міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса.

Як уточнює агентство AFP, санкції поширюються на 13 російських та вісім українських громадян. За цими даними, термін дії цих санкцій обмежується шістьма місяцям, однак може бути подовжений. За даними джерел агентства в дипломатичних колах, йдеться не про членів російського уряду, а про "другий ешелон" чиновників.

Безпосередньо перед зустріччю керівників зовнішньополітичних відомств країн ЄС верховна уповноважена Євросоюзу з питань зовнішньої політики й політики безпеки Кетрін Ештон заявила про необхідність "якомога потужнішого сигналу" для Росії. За її словами, росіяни повинні зрозуміти серйозність ситуації. ЄС хоче запровадити санкції проти росіян і українців, "відповідальних за цей нелегальний референдум", наголосив перед прийняттям рішення міністр закордонних справ Люксембурга Жан Ассельборн.

ЄС не визнав референдум у Криму, який відбувся 16 березня. У Євросоюзі вважають, що цей референдум, який не відповідає ані українській конституції, ані конституції самого Криму, є незаконним і суперечить міжнародному праву.

Як повідомляє інформаційне агентство dpa, розширені економічні санкції можуть бути ухвалені в четвер, 20 березня, під час саміту Європейського Союзу. ЄС пригрозив такими санкціями на випадок, якщо Росія вдаватиметься до подальшої дестабілізації ситуації в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.