Членство Росії в G-8 призупинено

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.03.2014 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23041

Членство Росії у Великій Вісімці (G8) зупинено.

Про це повідомив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус у вівторок, 18 березня.

«Те, що стосується G8, - так би мовити, політичної форми діалогу великих держав у цілому, ми прийняли рішення призупинити членство Росії», - цитує Фабіуса інформагентство Інтерфакс.

При цьому він додав, що «сьогодні ввечері всі сім великих держав зберуться разом, але без Росії». Він не уточнив деталей і місця проведення цієї зустрічі.

Водночас, за словами міністра, вони не скасовують зустріч з Президентом РФ Владіміром Путіним, яка має відбутися 6 червня.

6 червня у Франції відзначатиметься 70-та річниця висадки союзницьких сил у Нормандії.

Як повідомлялося раніше, британський уряд виступив з ініціативою провести найближчий саміт «Великої вісімки» в червні не в Сочі, а в Лондоні й без участі Росії.

Як повідомлялося раніше, 16 березня в АРК відбувся так званий референдум. де за словами самочинної влади, 96,77% виборців віддали свої голоси за приєднання Криму до Росії, повідомив у понеділок підсумкові результати голосування голова комісії з підготовки та проведення загальнокримського референдуму Михайло Малишев.

17 березня самопрголошена влада Криму звернулася до Росії з пропозицією про прийняття республіки до складу РФ як нового суб’єкта зі статусом республіки. Перед цим парламент Криму вже прийняв постанову Про незалежність Криму.

Депутати Верховної Ради Криму, яка є не легітимною, на позачерговому пленарному засіданні парламенту ухвалили рішення про встановлення кордону республіки.

Держдума Росії планує 21 березня розглянути всі законопроекти, необхідні для входження Криму до складу РФ.

Президент Росії Путін увечері 17 березня підписав указ Про визнання Республіки Крим суверенною і незалежною державою.

Верховна Рада України 17 березня прийняла закон про часткову мобілізацію. Вона в першу чергу стосується фахівців, які проходили службу в армії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.