НАТО не визнає анексії Криму

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 19.03.2014 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23047

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Північноатлантичний альянс не визнає включення Криму до складу Росії.

Про це повідомляє РИА Новости.

«Росія проігнорувала всі заклики повернутися на позиції, (що відповідають) міжнародному законодавству і продовжує (рухатися) небезпечним шляхом. Приєднання Криму нелегально і незаконно, і союзники по НАТО не визнають його», - йдеться в заяві Фог Расмуссена.

«Вкрай необхідно, щоб всі сторони виявляли стриманість і зробили необхідні кроки, щоб уникнути подальшої ескалації», - зазначив генсек НАТО.

Як повідомлялося раніше, Андерс Фог Расмуссен і представники керівництва США заявили про необхідність дати Росії «єдину міжнародну відповідь» у зв´язку з подіями в Україні.

18-го березня НАТО призупинило практичне співробітництво з РФ. Раніше Расмуссен заявив, що держави-члени НАТО не будуть визнавати результати референдуму в Криму. Також Расмуссен за підсумками зустрічі в Брюсселі з в.о. глави МЗС України Андрієм Дещицею заявив, що Україна і НАТО підтвердили намір про розширення військового співробітництва і розвитку українських військових можливостей.

16-го березня відбувся так званий референдум з питання про статус Криму. Голова комісії Верховної Ради з організації референдуму Михайло Малишев заявив, що за возз´єднання з РФ на референдумі в Криму проголосували 96,6% жителів.

18-го березня Володимир Путін звернувся до Федеральних Зборів прийняти до складу РФ республіку Крим і місто Севастополь. Після цього Росія і Крим підписали договір про входження республіки і міста Севастополя до складу РФ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.