Родина Юрія Кравченка судитиметься з ГПУ

Автор/джерело -  © НТН



Дата публiкацiї - 5.03.2007 12:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2305

Родичі Юрія Кравченка не вірять у його самогубство. Вони мають намір оскаржувати у суді рішення Генпрокуратури про закриття справи.

4-го березня - другі роковини з дня загибелі колишнього очільника МВС.

Юрія Кравченка знайшли мертвим вранці на дачі під Києвом. Саме того дня він мав давати свідчення у справі Гонгадзе в Генеральній прокуратурі.

Смерть Юрія Кравченка сталася від двох кульових поранень у голову. Наявність передсмертної записки одразу “закріпила” в правоохоронців версію про самогубство. Проте експерти стверджували: після першого пострілу в голову людина вже не здатна зробити контрольного.

Близькі загиблого теж не вірять у версію про самогубство.

Футбольний тренер Леонід Буряк був другом Юрія Кравченка. Згадує його життєрадісним та навіть сентиментальним. Леонід Йосипович переконаний: Кравченко не боявся йти на допит до Генпрокуратури. І вкорочувати собі віку підстав у нього не було.

Леонід Буряк, тренер ФК "Динамо": "Дуже любив життя, вмів відпочивати, влаштовувати свята. Коли була можливість виїхати за кордон, як багато хто зробив, - він категорично відмовлявся це робити і казав: "я ні в чому не винен, я нікуди не збираюся виїжджати".

Кримінальну справу за фактом смерті колишнього міністра МВС вже у травні 2005-го поховали у прокурорських архівах.

У липні 2006 року Генеральна прокуратура поновила розслідування обставин загибелі Юрія Кравченка. А вже цього тижня генпрокурор Олександр Медведько повідомив, що кримінальну справу знову закрито - за відсутністю складу злочину.

Своє рішення Генпрокуратура ніби навмисно оприлюднила до другої річниці від трагічної дати, - каже донька екс-міністра. Роковини смерті Юрія Кравченка зібрали рідних та колег біля могили на Байковому кладовищі. Покласти квіти до пам’ятника приїхав й попередній Президент Леонід Кучма.

Ірина Кравченко, донька: "Закриття справи, пов'язаної із загибеллю мого батька, - це, напевно, політична акція, яка вигідна всім, - тим, хто був при владі, і тим, хто там зараз. І розбиратися, шукати істину, скоріш за все - нікому не цікаво".

Сім’ю навіть не ознайомили з висновками експертиз, - каже Ірина Кравченко. Проте осиротіла родина й далі добиватиметься правди.

Спочатку рідні мають намір оскаржити рішення Генпрокуратури в суді.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.