Daily Mail: «Путін вкрав у Гітлера не тільки ідею аншлюсу, але й промову перед парламентом»

Автор/джерело -  © Еспресо-TV



Дата публiкацiї - 20.03.2014 06:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23053

Не тільки дії Росії в Криму є повторенням дій нацистської Німеччини, але й сам текст промови Путіна в російській Держдумі містить запозичення з промови Адольфа Гітлера перед Рейхстагом

Безкомпромісний автократ встав і виголосив промову, одночасно захоплюючи частину території сусідньої держави, на якій проживали його співвітчизники, пише Daily Mail.

Все це відбулося відразу після референдуму, який був засуджений іншими країнами, а виборці були залякані загрожують їм танками. Це захоплення було зустрінуте тріумфуванням підданих автократа, але розглядалося країнами Заходу як ознака міжнародних чвар.

Цей деспот був не Владімір Путін, а Адольф Гітлер. Мова йшла не про анексію Криму, а про захоплення нацистами Судетської області, частини Чехословаччини, населеної німцями.

Путін, який виступив вчора перед Думою, судячи з усього, запозичив багато аргументів з промови фюрера перед Рейхстагом, після того як він захопив Судетську область в 1938 році, відзначає видання.

Путін сказав, що Крим завжди був російським. "У серці, у свідомості людей Крим завжди був і залишається невід’ємною частиною Росії". Про Судети Гітлер сказав: "Німецьке населення Судет було і залишається німцями".

Путін заявив, що захищатиме права російських скрізь. Гітлер сказав, що більше мільйона чоловік з німецькою кров’ю в 1919-1920 роках опинилися за межами своєї батьківщини.

Путін критикував країни Заходу, а Гітлер скаржився на те, що його зусилля покращити відносини відкидалися Заходом.

Путін сказав, що Росія відповість на західні санкції. Гітлер заявив, що "будучи націонал-соціалістом, я звик ударом відповідати агресору".

Путін сказав, що він не завоює інші регіони України, якщо Росія зможе поширити там свій вплив. "Не вірте тим, хто лякає вас Росією, кричить про те, що за Кримом підуть інші регіони. Ми не хочемо розділу України, нам цього не потрібно".

Гітлер також стверджував, що його амбіції не йдуть далі Судет. "Я заявляю, що кордон між Францією та Німеччиною є остаточним. Німеччину не цікавить Захід".

П’ять місяців по тому він завоював всю решту Чехословаччини. 14 місяців по тому він вторгся до Франції, нагадує Daily Mail.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.