Світовий Конгрес Українців закликав вигнати Росію з ООН і ввести миротворців

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.03.2014 04:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23064

Президент Світового Конгресу вважає, що ООН повинна ввести жорсткі санкції проти Росії за порушення міжнародного миру і безпеки.

Президент Всесвітнього Конгресу Українців (СКУ) Євген Чолій надіслав лист Генсекові ООН Пан Гі Муну і президента Генеральної асамблеї ООН Джону Ешу із закликом призупинити членські права і привілеї Росії в Організації.

СКУ також закликає направити миротворчі сили в Україну, щоб захистити її від подальшого вторгнення російських військ, повідомляє прес-служба СКУ.

"Пославшись на безпрецедентне в XXI столітті вторгнення в Україну російських збройних сил, а також силову і незаконну "анексію" Криму до Росії, президент СКУ наголосив як грубе порушення миру в регіоні, так і загрозу стабільності і безпеки в усьому світі", - йдеться в повідомленні.

Президент Світового Конгресу Українців зауважив, що метою ООН є "підтримка міжнародного миру і безпеки", і закликав ООН терміново прийняти ефективні колективні заходи, в тому числі і суворі санкції проти Росії за її обурливе порушення міжнародного миру і безпеки.

"Якщо світове співтовариство не зможе відвернути російську окупацію України, це підірве міжнародний правопорядок, поставить під сумнів всі міжнародні угоди, в тому числі про ядерну зброю і міжнародної безпеки, і призведе до того, що світ стане більш небезпечним місцем для життя", - заявив президент СКУ.

Довідка. СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 році СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.
Основними цілями і завданнями СКУ є:

  1. представляти інтереси українців у діаспорі;

  2. координувати міжнародний зв’язок своїх складових організацій, які підтримують і розвивають українську національну ідентичність, дух, мову, культуру та надбання українців у всьому світі;

  3. сприяти розвитку громадянського суспільства українців у країнах їх проживання і в той же час зміцненню позитивного ставлення до українців і Української держави та

  4. захищати права українців незалежно від місця їхнього проживання згідно з Загальною декларацією прав людини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.