В Одесі затримали озброєних диверсантів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.03.2014 20:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23074

Служба безпеки України в Одесі затримала злочинну диверсійну групу у складі чотирьох осіб.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Повідомляється, що злочинці були озброєні автоматами АКС-7,62 та пістолетами.

У СБУ зазначають, що ця група планувала здійснити збройний напад на військову частину, дислоковану в Одеській області та заволодіти вогнепальною зброєю.

Крім того, додали в СБУ, зловмисники планували залучити до протиправної діяльності до ста підготовлених осіб із досвідом військової служби або участі у бойових діях.

"Головним завданням диверсантів була дестабілізація соціально-політичної ситуації в Одеському регіоні, організація масових заворушень сепаратистської спрямованості", - зазначили у відомстві.

СБУ стало відомо, що для створення резонансу у ході масових мітингів планувалось захоплення адміністративних будівель, насильство над цивільним населенням, опір представникам влади із використанням зброї та вибухових речовин.

"Керівник групи з дотриманням заходів конспірації здійснював контакти з представниками російських спецслужб в АР Крим", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала в Донецьку лідера так званого «народного ополчення Донбасу» Михайла Чумаченка. Йому висунуто підозру у підготовці дій, спрямованих на повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Раніше прес-служба СБУ повідомляла про затримання групи озброєних провокаторів у Запорізький області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.