Російські військові щодня здійснюють провокації на кордонах України

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 25.03.2014 15:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23084

У Державній прикордонній службі повідомляють, що російські військові щодня здійснюють провокації на українсько-російському кордоні.

Про це на прес-конференції сказав голова Держприкордонслужби Микола Литвин.

Він зазначив, що, незважаючи на офіційне завершення військових навчань у Росії, російські війська продовжують нагромадження техніки й особового складу біля українського кордону.

"Щодня відбувається маневрування цими військовими біля державного кордону, проводяться постійні провокації біля кордону", - повідомив Литвин.

Зокрема, російські військові здійснюють несанкціоновані польоти над українською територією авіаційної техніки, використовуючи вертольоти й безпілотники.

Крім того, росіяни здійснюють провокацію у вигляді пересування військової техніки на максимальну близькість до українського кордону, а потім повернення її на попереднє місце дислокації.

Також Литвин зазначив, що постійно в нічний час невідомі люди поширюють чутки про спроби перетину громадянами або групами військових українського кордону з боку Росії.

Крім того, було зафіксовано випадки біля кордону із Кримом, коли російські військові вночі запускали сигнальні міни вбік українських військових.

Також Литвин підтвердив інформацію, відповідно до якої в Криму невідомими було викрадено певну кількість бланків українських паспортів, і російські диверсанти можуть використовувати їх для проникнення на материкову частину України.

Держприкордонслужба продовжує посилені заходи щодо охорони держкордону, а також адміністративного кордону із Кримом, зокрема, триває проведення технічних робіт зі зміцнення кордону й збільшення кількості співробітників, які проводять контроль.

Також Литвин повідомив, що з 4 березня у рамках операції "Кордон" на українсько-російському кордоні в Україну не пропущено 8,2 тис. осіб.

"Загалом із початку заходів не пропущено 8,2 тис. осіб, лише за минулу добу не пропущено понад 200 осіб", - повідомив Литвин.

Крім того, за словами голови прикордонного відомства, з 4 березня видано 77 постанов про заборону на в’їзд до України.

"На другій лінії контролю виявлено 63 людини, причетних до екстремістської діяльності", - додав він.

За даними відомства, серед тих, кого не пропустили в Україну, переважно громадяни РФ, які могли планувати різні провокації та екстремістську діяльність на території України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.