Всі країни «Групи семи» солідарні з Україною і засудили Росію

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 25.03.2014 17:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23086

За столом переговорів лідерів країн «Групи семи» у Гаазі практично всі, включно з Японією, Канадою і США, висловили свою солідарність і підтримку Україні й засудили дії Москви.

Про це заявив голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

«Зустріч країн «Групи семи» засвідчила велику рішучість цих держав та Європейського союзу щодо дій Росії в Україні та Криму. Ми вирішили скасувати саміт «Групи восьми» в Сочі й організувати на той же час в Брюсселі зустріч «Групи семи», тобто, без Росії. Гадаю, це дуже потужний політичний сигнал, що цей вид поведінки не може бути дозволеним, що ми повинні поважати цілісність та, звичайно, незалежність країни Європи», – заявив голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

Вчора керівники «Групи семи» промислово розвинених держав вирішили зупинити участь у форматі «Групи восьми» з Росією доти, доки Москва не змінить курсу щодо України і не «повернуться обставини, за яких «Група семи» зможе вести змістовні дискусії».

Вони вирішили не запрошувати Росію на свій наступний саміт як покарання за анексію українського Криму. «Група семи» вирішила провести свій саміт у червні у Брюсселі й відмовитися від планованого раніше на цей же місяць саміту в російському Сочі разом із Росією у форматі «Групи восьми».

Крім того, лідери семи провідних держав заявили, що готові посилити скоординовані санкції проти Росії, якщо вона йтиме на подальшу ескалацію конфлікту з Україною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.