Більшість протестувальників Євромайдану загинули від рук силовиків

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 27.03.2014 12:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23100

Більшість учасників Майдану вбили представники силових структур.

Про це заявив виконувач обов’язків президента і спікер Верховної Ради Олександр Турчинов на відкритті 21-і засідання комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС.

"Вже чітко визначена відповідальність, починаючи з екс-президента та його найближчого оточення ... Я хочу сказати, що безумовно важливо знайти снайперів, які відкривали вогонь, але більшість людей було вбито саме, і це вже доведений факт, зі зброї, яка була в руках представників силових структур, і саме наказ вбивати мирних громадян ми вважаємо найбільшим злочином", - сказав Турчинов.

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура встановила особи снайперів, які стріляли в активістів Майдану. За словами генпрокурора Олега Махніцького поки назвати їх прізвища в інтересах слідства не можна, але вони громадяни України.

Нагадаємо, за даними медичної служби Майдану, під час сутичок 20 лютого в Києві було вбито більше 70 осіб. Більшість людей були вбиті снайперами прицільними пострілами у серце, голову та шию. Причому снайпери стріляли по людям, які не мали ані зброї, ані засобів захисту.

Загалом за даними МОЗ, станом на 11 березня 2014 року з 30 листопада 2013 року померли 102 учасники Майдану. 23 березня помер ще один активіст Майдану, який постраждав під час сутичок в центрі Києва - Гаджа Петро.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.