Радник Президента вважає перевибори до парламенту потрібними

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.03.2007 22:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2311

Радник Президента України Павло Ігнатенко вважає дострокові парламентські вибори - організаційним та потрібним кроком для українського суспільства

Про це він сказав сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів у Кіровограді.

За словами Ігнатенка, позиція Президента полягає в тому, що безпосередньо зараз підстав для розпуску Верховної Ради України немає, але це не означає, що їх не буде.

"На мою думку, цей парламент зробив серйозні, невідворотні кроки. Одна політична сила, я говорю про СПУ, пішла на неорганічні кроки по відношенню до своїх виборців, інша - реформувала свої погляди. Як би люди не втомились, правильно було б, якби вони отримали шанс знову зробити вибір, уже переосмислений", - зазначив Ігнатенко.

При цьому він зауважив, що повторні вибори повинні торкнутись лише Верховної Ради України.

Ігнатенко не виключив проведення соціального опитування думки населення(плебісциту) у регіонах перед можливим прийняттям рішення про розпуск парламенту.

Від “Аратти”: різноманітні джерела вивчення громадської думки показують, що сьогодні від 35% до 55% виборців не тільки не задоволені роботою народних обранців у парламенті, а й не проти достроково їх переобрати.

Проте, самі обранці, як засвідчила їхня реакція на дискусію, яка вже розпочалася у суспільстві, ладні не тільки проігнорувати Указ Президента, якщо такий буде, а й застосувати війська МВС щодо захисту своїх місць у парламенті та виконавчій владі. Хоча, для контр-піару, зареєстрували законопроект про одночасні подвійні вибори.

І така реакція зрозуміла: адже народні обранці мають гіпертрофовану недоторканість від правосуддя. Може й тому виборці їх вважають одним із найкорумпованіших інститутів влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.