СБУ затримала групу провокаторів, яку очолював громадянин Росії

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 31.03.2014 19:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23115

Служба безпеки України затримала у центрі Києва громадянина Росії, одного з лідерів Євразійського союзу молоді Росії Олега Бахтіярова.

Як повідомляє прес-служба СБУ у понеділок, 31 березня, правоохоронці припинили незаконні дії Бахтіярова, який готував групу осіб під виглядом громадських активістів для захоплення Верховної Ради і Кабінету міністрів.

Правопорушник за грошову винагороду залучив близько 200 осіб, організував придбання "коктейлів Молотова", біт, розсувних драбин та іншого знаряддя для штурму урядових будівель. Бахтіяров пообіцяв учасникам штурму грошову винагороду до 500 доларів кожному.

Як повідомили у СБУ, за задумом Бахтіярова, штурм мав дестабілізувати ситуацію в Україні і зірвати президентську виборчу кампанію. Окрім того, для освітлення штурму будівель парламенту і уряду він домовився з окремими російськими телеканалами про відеозйомку провокації.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники СБУ вилучили у зловмисників "коктейлі Молотова", грошові кошти.

В даний час проходять допити, документування та слідство у справі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.