США призупинили низку проектів з Росією і передали фінансування Україні

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 2.04.2014 20:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23132

США призупинили ряд проектів з Росією в рамках двосторонньої президентської комісії, а також деякі напрямки співпраці по лінії правоохоронних органів, а фінансування на їх реалізацію переадресують Україні, йдеться на сайті держдепу США.

"У відповідь на недавні події США тимчасово призупинили кілька проектів, запланованих під егідою Американо-Російської двосторонньої президентської комісії так само, як і деякі види співпраці по лінії правоохоронних органів", - йдеться на сайті держдепу США в розділі, присвяченому роботі американо-російської двосторонньої президентської комісії.

У повідомленні наголошується, що "фінансування, виділений на ці цілі буде використано в якості внеску в пакет США за сприяння Україні після консультації з Конгресом".

"Воно буде спрямовано на підтримку економічної реформи та сприяння у вирішенні інших нагальних питань, включаючи боротьбу з корупцією і повернення викрадених активів", - йдеться на сайті держдепу США.

6 липня 2009 року за підсумками двосторонніх переговорів президенти РФ і США домовилися про створення двосторонньої Президентської комісії, яку вони очолили. Міністр закордонних справ Росії і державний секретар США займалися координацією її діяльності.

Цей координаційний механізм розвитку двосторонньої взаємодії був покликаний замінити існуючу раніше комісію Гор - Черномирдін. В рамках комісії діяла 21 робоча група.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.