Міліція знайшла викрадачів активістів Луценка і Вербицького, затримано трьох

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 3.04.2014 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23139

Правоохоронні органи встановили десять осіб, які можуть бути причетні до організації викрадення активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького. Трьох із них затримано.

Про це на прес-конференції повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За словами Авакова, координував групу людей такий собі Чеботарьов, який відомий як керівник "програми Сім’ї" щодо контрабанди тютюну. За цією групою людей, стверджує міністр, значиться не менше десяти епізодів викрадення та побиття людей, які проходили в тісній координації з МВС.

"Це проходило у щільній зав’язці і тісній координації, в тому числі, з міліцією. Якщо подивитися зв’язки пана Зубрицького (керівника медіа-холдингу Контакт, який нібито займався координацією дій тітушок, - ред.), то встановлено його зв’язок, в тому числі телефонні розмови, зі Станіславом Рогозіним - це колишній начальник ГУБОЗ МВС, і Юрієм Федьком - заступником начальника Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю. У цій же схемі звертає на себе увагу такий собі пан Жилін, який представляє громадську організацію Оплот", - сказав Аваков.

Аваков не розкрив повну картину викрадення і вбивства Юрія Вербицького, уточнивши лише, що в схемі були задіяні десять осіб, трьох з них затримано, решту оголошено в розшук. "Одного із затриманих упізнав Ігор Луценко як ту людину, яка його мучила. Викрадення відбувалося під повним наглядом Рогозіна, за участю Федька, у повній координації з Чеботарьовим і паном Зубрицьким, а також з міністром Захарченком" , - зазначив він.

Аваков уточнив, що через кілька днів після викрадення Луценка і Вербицького було зроблено спробу представити ситуацію як випадковість і передати обох викрадених до рук міліції. "Це не вдалося, і після цього сталася трагедія, в результаті якої Ігор Луценко вижив, а Вербицького вбили. Слідство має у своєму розпорядженні інформацію про те, де відбувалися ці події. Ця інформація буде опублікована дещо пізніше", - сказав він.

Нагадаємо, в кінці січня поблизу Борисполя було знайдено тіло Юрія Вербицького - активіста, який зник разом з одним із координаторів Майдану Ігорем Луценком. МВС тоді повідомило, що Вербицький загинув від переохолодження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.