Севастопольські комуністи самопіарнулися?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 6.03.2007 11:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2314

У Севастополі невідомі розмалювали нацистськими свастиками та антисемітськими гаслами будинок, де розташований міськком Компартії України. Провокаційні написи виявили зранку в неділю, однак до міліції комуністи не звернулися.

Гасла на приміщенні міському КПУ написані українською мовою, але з граматичними помилками. Вони спрямовані проти комуністів, антифашистів, євреїв та росіян, а також з вимогами надати пенсії ветеранам ОУН-УПА. Ще кілька закликів: “Слава Батьківщині!”, “Слава БЮТ!” і “Тимошенко – в президенти!”.
Акція пов’язана з намірами провести “консультативний референдум” проти НАТО?

Лідер севастопольських комуністів, депутат міськради Севастополя Василь Пархоменко каже, що «не вірить у причетність до цього вандалізму прихильників Юлії Тимошенко», але припускає, що ця акція пов’язана з намірами лівих провести 18 березня у Севастополі так званий “консультативний референдум” проти НАТО.

У Севастопольському штабі партії “Батьківщина” назвали появу таких написів “ганебною провокацією”. Там звертають увагу на численні граматичні помилки – “Батьківщина” з “і” після літери “щ”, “антифашисти” з “і” після “т”, у слові “пенсії” – дві літери “ї” замість “ії” тощо.

Тимошенківці: “Безграмотні провокатори намагалися імітувати слід українських патріотів з БЮТу”

Координатор Громадського комітету “Український Севастополь” Микола Владзимирський погоджується з таким висновком. Він заявив, що “провокаторів слід шукати у середовищі антиукраїнських сил міста, а згадана акція стоїть в одній шерензі з нещодавніми антисемітськими провокаціями у Києві та Одесі”.

Водночас, у Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України у Севастополі повідомили, що до міліції звернень з цього приводу не було. Його начальник Юлія Сиротинська у зв’язку з цим висловила подив, оскільки правоохоронці по гарячих слідах могли вийти на злочинців, “а тепер це малоймовірно”.

Від “Аратти”: ми не можемо не звернути увагу на не типову реакцію на подію севастопольської ячейки КПУ. Загальновідомо, що КПУ як у столиці, так й в регіонах ніколи не упускає приводу, аби звернувшись до міліції, прокуратури й СБУ вчинити галас, вдаючи із себе переслідуваних і гнаних. Тим більше, у Севастополі, де влада практично контролюється або маріонетками Москви під прапорами партії “Регіонів”, або офіцерами діючого резерву ФСБ та ГРУ МО РФ, які діють в місті легально.

Здавалося б - ніякого ризику. "Злочинці" або не будуть знайдені, або ж знайдуть чергового “вередюка”, який “зізнається” у націоналістичній та антисимітській орієнтації, і само собою зрозуміло, є палким прихильником української опозиції.

Але цього разу, щось не “спрацювало”. Напевно тому, що СБУ, особливо останнім часом, стало аж надто українським. І зважаючи на цю обставину, очвидно, вирішили не ризикувати.

Бо якщо впіймають провокатора, він може виявитися аж зовсім не “вередюком” і далеко не “опозиціонером”, або ж, й не громадянином України. Логічно, що напередодні виконання важливого “доручення Кремля” по “антинату”, такий “ляп” може зіпсувати усі плани.

Напевно тому й обмежилися комуністи загадковою мовчанкою. Для інтриги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.