Спецслужби встановили, що сепаратистські шоу на південному сході фінансує Янукович

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.04.2014 18:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23141

Перший віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема заявляє, що Віктор Янукович персонально фінансує сепаратистські акції на південному сході України.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Віктор Янукович разом зі своїми прихильниками вивіз, за нашою інформацією, за територію України дуже велику суму коштів, ми точно не можемо сказати, але там налічуються мільярди доларів", - сказав Ярема.

"І ці кошти сьогодні, за нашою інформацією, за інформацією розвідувальної служби, використовуються зараз для підняття сепаратистських настроїв серед населення України", - заявив він.

Ярема повідомив, що з кінця лютого в Україні було проведено близько 320 сепаратистських акцій, у яких взяли участь близько 242 тисяч громадян.

15 лідерів сепаратистів уже арештовані. Саме із цим Ярема пов’язує певне зменшення сепаратистських настроїв останнім часом.

Також він попереджає, що за даними СБУ, сепаратисти планують 1 і 9 травня провести в південно-східних областях масштабні акції для дестабілізації обстановки.

На запитання, чому досі не арештовані відомі своїми сепаратистськими висловленнями депутати Верховної Ради від фракції Партії регіонів Олег Царьов і Вадим Колесніченко, Ярема відповів, що, швидше за все, проти них уже відкрито кримінальне провадження, але ця інформація не афішується.

Віце-прем’єр також наголосив, що наразі ці громадяни мають депутатську недоторканність і притягнути їх до кримінальної відповідальності практично неможливо.

Раніше Рада національної безпеки й оборони України заявила, що сепаратисти за підтримки Росії збираються обрати "президента" південно-східних регіонів України до кінця квітня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.