Парламент ухвалив закон про місцеві вибори

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 8.04.2014 13:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23157

Народні депутати у другому читанні підтримали проект Закону «Про внесення змін до закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Відповідне рішення підтримали 252 парламентарії, при необхідному мінімумі в 226 голосів.

«Метою запропонованих змін є техніко-юридичне вдосконалення окремих виборчих процедур виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів для забезпечення та забезпечення вільного волевиявлення громадян», - йдеться в пояснювальній записці до проекту Закону.

Прийняття проекту Закону має сприяти демократизації виборчого процесу та забезпеченню більш ефективних механізмів захисту прав громадян України та результатів їхнього волевиявлення на виборах депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Раніше народні депутати в першому читанні і в цілому підтримали проект Закону №4524-1, який має посилити відповідальність за злочини проти основ національної безпеки України, за посягання на територіальну цілісність, за диверсію і шпигунство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.