Держдеп США пильно спостерігає за подіями на Сході України

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 8.04.2014 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23159

Речниця Державного департаменту Джен Сакі заявила, що США «пильно спостерігають» за подіями в Донецьку, Луганську та Харкові.

За її словами, в розмові у понеділок з російським колегою Сергієм Лавровим державний секретар Джон Керрі зауважив, що прояви сепаратизму в Донецьку, Луганську та Харкові «не виглядають спонтанними», а ретельно спланована кампанія за підтримки Росії.

Сакі зазначила, що Керрі закликав російську владу публічно відмежуватися від дій сепаратистів, диверсантів і провокаторів та до деескалації ситуації й діалогу.

Керрі, сказала вона, дав зрозуміти, що подальші спроби Росії дестабілізувати ситуацію в Україні нестимуть додаткові втрати для РФ. Джен Сакі не входила у подробиці про те, які саме заходи з боку США може йти мова, але зазначила, що американська адміністрація зосереджена на політичних і економічних заходах, а не на можливості військового втручання.

Вона сказала, що наразі обговорюється питання про скликання прямих переговорів протягом найближчих 10 днів між Україною, Росією, США та ЄС для пошуку шляхів зняття напруженості.

Сакі підкреслила, що незважаючи на те, що дії Росії «викликають занепокоєння», необхідно намагатися домогтися політичного врегулювання кризи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.