Україна і НАТО підготували спільний план дій на випадок погіршення ситуації в регіонах

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.04.2014 11:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23177

Україна і НАТО спільно розробили план посилених заходів з врегулювання кризових ситуацій, пов’язаних із захистом об’єктів критичної інфраструктури та захистом цивільного населення в умовах можливого подальшого погіршення безпекової ситуації в окремих регіонах України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

За рішенням Північноатлантичної ради НАТО у відповідь на звернення України з 5 по 8 квітня 2014 р. в Україні провела роботу група консультативної підтримки НАТО з питань захисту критичної інфраструктури і захисту цивільного населення в надзвичайних ситуаціях.

У повідомленні наголошується, що взаємодію України з НАТО у сфері планування на випадок кризових ситуацій буде продовжено і надалі.

Як повідомлялося раніше, британський бригадний генерал Ґері Дікен заявив на брифінгу у військовому штаб альянсу на півдні Франції, що НАТО фіксує російські війська у більш як ста різних місцевостях, розташованих поблизу кордону України. Він також додав, що ці сили в разі отримання наказу готові рухатися швидко і являють собою «реальну загрозу» для України.

Згодом були оприлюднені фотодокази.

Тим часом, Росія заперечує ці звинувачення. Державне агентство «РИА Новости» у відповідь цитує неназваного чиновника Генерального штабу Збройних сил Росії, який стверджує, що ці фотографії зроблені в серпні 2013 під час навчань неподалік кордону.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.