Українські спецслужби затримали офіцерів ГРУ МО Росії,які діяли в Україні

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 14.04.2014 10:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23183

Українські спецслужби затримали на території країни співробітників російського ГРУ, причетних до розпалювання протистояння на сході.

Про це в інтерв’ю Громадському ТБ повідомив секретар РНБО Андрій Парубій.

За його словами, серед них є і громадяни України, тобто це агенти, які були "законсервованими". Більш детально Парубій коментувати такі затримання не став, пославшись на секретність.

"Те, що ми бачили в Слов’янську - це терористи, що прибули з-за кордону", - підкреслив він, висловивши обурення тим, що бойовики прикриваються цивільним населенням. "Ми для них гарматне м’ясо", - робить висновок Парубій.

"Ми будемо нейтралізовувати і знешкоджувати тих людей, які приїхали в Україну для того, щоб розпалювати громадянське протистояння", - зазначив він.

Секретар РНБО підкреслив, що українська розвідка має досить доказів причетності російських спецслужб до заворушень у східних областях.

Водночас, Парубій, який нещоднавно відвідав Луганськ, зазначив, що серед проросійських протестувальників у місті, з якими він спілкувався, є багато місцевих хлопців, "які хочуть переговорів, хочуть вийти на результат".

"У них є певні вимоги, але насправді вони співпадають з вимогами уряду", - підкреслив він. Однак, за словами секретаря СНБО, у процес переговорів постійно втручається третя сила, яка заважає досягнути компромісу.

Також Парубій прокоментував майбутні чотиристоронні переговори у Женеві. Він зазнав, що українська сторона буде представлена лише представниками української влади, не зважаючи на вимоги російської сторони долучити до них зокрема кандидата у президенти Михайла Добкіна.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.