США можуть почати поставки зброї в Україну

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 15.04.2014 12:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23189

Сполучені Штати розглядають можливість постачання зброї в Україну, на сході якої тривають заворушення з явними ознаками втручання Росії.

З такою заявою виступив у понеділок помічник державного секретаря США Джона Керрі.

Український президент в понеділок пригрозив почати військові дії - після того, як проросійські активісти проігнорували ультиматум про звільнення окупованих будівель, і чергова група сепаратистів захопила будівлю міліції у ще одному місті на сході країни.

Високопоставлений американський дипломат Томас Шеннон, відповідаючи в Берліні на запитання про те, чи можуть США відправити зброю українським силам безпеки, заявив: «Зрозуміло, ми розглядаємо це як один з варіантів ... Але на даний момент я не можу спрогнозувати, будемо ми це робити чи ні».

Сенатор-республіканець Джон Маккейн раніше запропонував забезпечувати зброєю український уряд, який наполягає, що захоплення будівель, яке розпочалося у неділю, є частиною плану Росії щодо розчленування країни.

«З нашої точки зору те, що ми спостерігаємо зараз у низці міст, нагадує те, що ми бачили в Криму - як у плані тактики, так і в плані учасників цих дій», - зазначив Шеннон. «На наш погляд, участь Росії в усьому цьому цілком очевидна, і ми вважаємо ці дії дестабілізуючими і небезпечними», - додав він.

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров рішуче спростував звинувачення Заходу в тому, що Москва намагається дестабілізувати Україну, підкресливши, що ситуація покращиться тільки за умови, що Київ буде враховувати інтереси російськомовних регіонів України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.