«Очеретяний кіт» в «Очеретяному коті»

Автор/джерело -  © Олена Каганець, "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 21.05.2006 19:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=232

19 травня вінницький гурт «Очеретяний кіт» представив свій новий альбом в корчмі «Очеретяний кіт», що в столичному гідропарку на березі Дніпра, і дав концерт просто неба.

На передньому плані ліворуч - Микола Доляк (флейта, вокал), в центрі - Роман Кріль

Не дивлячись на дощик, концерт розпочався на очеретяній сцені, що стояла прямо біля Дніпра, піснею «Ішли наші чумаки додому», а завершився вже під очеретяним дахом теплого і затишного кафе, де біля вогню, що горів у печі, можна було погрітися і скуштувати смачну рибу, яку готують в корчмі «О.К».

«Очеретяний Кіт» назвав свій альбом «Мандрівка в Косаківку» чи то за назвою першої пісні альбому, чи на честь самої Косаківки – місця, де «самогон рідкісний за запахом і смаком» і де можна гарно порибалити.

Як ми дізналися, Роман Кріль – вокаліст і лідер гурту «О.К» - завзятий рибалка. А поруч з Вінницею протікає Південний Буг, в якому завжди є риба і на берегах якого його творча душа знаходить і радість, і печаль.

«Мандрівка в Косаківку» має 13 пісень, які писалися протягом 2002-2006 рр. на Очерет-студії. До складу альбому входять адаптовані Романом Крілем три чумацькі пісні, три коломийки, дві його авторські пісні, а також чотири пісні Анатолія Секретарьова і одна пісня Володимира Войчишина, який грав на концерті на ударних і разом з іншими учасниками гурту співав.

Як на мене, справжньою знахідкою гурту є Олена Шевченко, скрипка і голос якої дуже гармонійно вписується в колектив. Ну і, звичайно, хочеться відзначити спів і гру на флейті Миколи Доляка. Хто хоче почути пісні у виконанні «Очеретяного кота» в Києві, можуть це зробити – на етно-фестивалі «Країна мрій», що відбудеться, як завжди, в першій половині липня на Співочому полі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.