Донеччани підуть на проукраїнський мітинг навіть під дулами автоматів сепаратистів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.04.2014 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23202

17 квітня, всупереч напруженій ситуації на Донбасі, не зважаючи на пасивність місцевих правоохоронців та погрози з боку сепаратистів, на мітинг у Донецьку готуються вийти українські патріоти.

Після подій у місті 13 березня нинішнього року це може бути перша така масштабна акція донеччан-прихильників єдності України.

На 17 квітня у Донецьку анонсовано багатотисячний мітинг патріотів України, організатори багато разів наголошували, що акція є мирною, зрештою, як і попередні патріотичні заходи у столиці Донбасу. Проте безпеку учасників наразі не гарантує ніхто. Навіть коли ситуація була не такою напруженою, проросійські сепаратисти виявляли агресію стосовно людей з українською символікою.

Люди, що збираються на мітинг, це усвідомлюють і вживають всіх можливих заходів безпеки. За даними організаторів, уже тисяча добровольців готова поповнити лави самооборони Донецька, щоб захищати українських патріотів від нападів. Крім цього, люди організовують свою медичну службу із волонтерів, а кожному з учасників радять мати з собою аптечку на випадок надання першої меддопомоги.

Організатори закликали донецького мера завітати на їхній захід, щоб висловити свою позицію. Адже напередодні на з’їзді Партії регіонів ухвалили резолюцію, в якій підкреслили прагнення регіоналів зберегти єдину Україну.

Проросійські опоненти вже заявили про те, що планують свою акцію на той же час у тому самому місці Донецька, що оберуть проукраїнські мітингувальники. За інформацією міліції, сепаратисти можуть бути озброєні автоматичною зброєю й мати вибухові речовинами. Саме через такі тривожні сигнали організатори проукраїнської акції в останній момент змінили місце проведення.

Донецька міліція не гарантує безпеки

Тим часом Донецька міліція розповсюдила звернення до учасників можливих акцій цього дня, пропонуючи їм відмовитися від свої намірів.

«Враховуючи ситуацію в місті й області та у зв’язку з тим, що наразі на руках у населення є зброя і вибухонебезпечні речовини, які можуть бути застосовані, настійливо закликаємо організаторів акцій відмовитися від проведення різних масових заходів, аби не піддавати небезпеці життя людей, – заявили правоохоронці. – Міліція має в своєму розпорядженні інформацію, що радикально налаштовані громадяни під час проведення мітингу можуть використати автоматичну зброю проти своїх опонентів», – додали у МВС.

Але українські патріоти не збираються змінювати своїх планів, а міліція не інформує, якими саме силами захищатиме донеччан від можливих провокацій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.