У НАТО переконані: у східних областях України діють професійні російські військові

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 18.04.2014 20:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23214

Командувач Об’єднаними силами НАТО в Європі американський генерал Філіп Бридлав заявляє, що в Східній Україні діють професійні частини російської армії.

Про це він написав у своєму блозі.

"Складно усвідомити, що групи озброєних чоловіків у масках несподівано вийшли з народу в східній Україні і почали систематично займати урядові будівлі. Це важко зрозуміти, тому що це просто неправда. Те, що відбувається в Східній Україні, є військовою операцією, добре спланованою та організованою, і ми оцінюємо, що вона втілюється в життя з боку Росії. Лідери США і Європи публічно заявили, що вони вважають, що російські сили стоять за подіями в Україні. Я б хотів надати кілька спостережень від наших аналітиків, щоб допомогти пояснити, чому я повністю згоден з цими світовими лідерами", - зазначив Бридлав.

"Проросійські "активісти" в Східній Україні виявляють демаскуючу військову виправку і озброєння, працюють спільно так, як це відповідає роботі військ, які є частинами постійних з’єднань. Дисципліна поводження зі зброєю та професійна поведінка цих сил відповідає поведінці тренованих військових сил. Збройові дула звернені вниз, пальці не на спусковому гачку, а швидше охоплюють спусковий механізм", - цитує військове видання ЄС-плюс.

"Координоване використання сльозогінного газу і світлошумових гранат проти атакованих будівель показує рівень підготовки, який перевищує рівень нещодавно сформованої міліції. Відео цих сил на блок-постах показує, що вони уважні, постійно на ногах, зосереджені на ризики своєї безпеки і знаходяться під контролем видимого лідера. Це контрастує з типовим видом міліцейського або блок-посту, що складається зі звичайних громадян, коли зазвичай можна побачити людей, що сидять, курять і так далі", - сказано в заяві.

"Те, яким чином відбувається захоплення урядових будівель, завдаючи скоординовані удари і швидко забезпечуючи безпеку навколишньої території з допомогою загороджень і барикад, схоже на те, що ми бачили в Криму. І це знову свідчить про професійні військові дії під управлінням і командуванням, а не про дії спонтанно виниклої міліції. Нарешті, зброя і техніка, яку вони мають при собі, перш за все, використовується російською армією. Це не той тип техніки, який цивільні особи можуть придбати в свої руки у великій кількості", - упевнений Бридлав.

"Жодного з перерахованих вище пунктів самого по собі не було б достатньо, щоб прийти до висновку з цього питання, але разом вони роблять ситуацію абсолютно чіткою", - додав генерал.

Раніше в інтернет потрапило відео, на якому видно, що невідомі бойовики, в руках яких опинилася українська військова техніка у Слов’янську, які професійно вміють нею керувати. Бойовики, озброєні сучасними російськими автоматами АК-100.

На фотознімках, зроблених у Слов’янську в минулу середу, незабаром після того, як у місто пригнали українську бронетехніку, є також бойовики, які мають при собі не тільки новітні російські автомати АК-100, але і РПГ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.