На Донеччині слід очікувати нових силових провокацій

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 22.04.2014 10:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23217

Донеччина ще не оговталась від конфліктів, що відбувались на вихідних, як експерти знову говорять про підготовку провокацій.

Антитерористична операція, яку призупинила київська влада, поки що так і не відновилась, а от, місія ОБСЄ, що перебуває в регіоні, хоче домовлятись із сепаратистами про складення зброї.

У понеділок військовий експерт, керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук через соціальні мережі розповів, що йому відомо про підготовку провокацій на Донеччині. Зокрема, йдеться про Слов’янськ та Краматорськ. Вже зараз у Краматорську залякують людей тим, що приїдуть «бандерівці», і закликають населення відбити їхню атаку.
Facebook Post URL is invalid or incomplete.

При цьому Тимчук зауважив, що провокатори направляють зі Слов’янська загін бойовиків у Краматорськ, щоб ті під виглядом «Правого сектора» вступили у збройний конфлікт. Приблизно така ж схема була і на слов’янському блок-пості у ніч на 20 квітня, коли російські журналісти нібито знайшли докази причетності «Правого сектора» до конфлікту.

Україна потрапила у пастку – політолог

Експерти вважають, що після Женевських переговорів у провокаторів розв’язались руки, а в українських силовиків – навпаки.

«З великим скептицизмом дивлюсь на наслідки Женевських угод. Вже зараз із розвитку ситуації в Донецькій області можна говорити про те, що Україна потрапила у чергову пастку. Будь-які законні дії з боку правоохоронних органів України щодо радикалів будуть розцінюватись Росією як порушення цих Женевських угод. Провокації з боку Росії будуть успішними, адже будь-який побутовий випадок, будь-яка перестрілка буде сприйматись як порушення угод», – сказав політолог Олександр Клюжев у розмові з Радіо Свобода.

Тим часом СБУ повідомила, що викрила одну з провокацій, які готувало ФСБ Росії, що була спрямована на шкоду міжнародному іміджеві України.

В регіоні досі напружено, в понеділок озброєні особи знову захопили міський відділ міліції у Краматорську. За інформацією місцевих журналістів, начальника відділку відвезли у невідомому напрямку.

У Слов’янську для того, щоб потрапити в місто, представники ЗМІ мають показати дані своїх паспортів, таке вигадав самопроголошений «мер» міста.

Лідери самопроголошеної республіки пообіцяли днями створити федерацію разом із такими ж республіками у Луганську, Харкові та Одесі, проте поки що у складі України.

Тим часом, у кількох містах на Донеччині відбулись проукраїнські демонстрації, люди все менше бояться виходити з національною символікою.

А представники ОБСЄ обіцяють у вівторок повідомити журналістам про результати свого візиту до регіону. Наразі відомо, що вони запропонували сепаратистам скласти зброю і залишити захоплені будівлі. Роззброєння і звільнення захоплених будівель – одна з умов Женевської домовленості. Представники ОБСЄ в понеділок не без перешкод потрапили у Слов’янськ, де зайнялись розслідуванням обставин стрілянини, що сталась там на одному з блок-постів у ніч на неділю.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.