Вступ Укаїни до НАТО можуть підтримати законодавчо. У США

Автор/джерело -  © ВВС



Дата публiкацiї - 7.03.2007 10:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2322

Комітет з закордонних справ Сенату США затвердив на своєму засіданні законопроект щодо підтримки вступу до НАТО п"ятьох східноєвропейських країн, зокрема України та Грузії.

Сенатори також затвердили виділення у 2008 році бюджетних коштів п"ятьом країнам для підготовки їхнього вступу до альянсу.

"Грузія та Україна, - зазначено у документі, - заявили про своє прагнення вступити до євроатлантичної спільноти і, зокрема, прагнуть вступу до НАТО."

Американський Сенат заявив також про підтримку євроатлантичних устремлінь Хорватії, Македонії та Албанії, які вже беруть участь у програмі дій щодо членства в альянсі.

Грузія та Україна поки що не отримали запрошення до участі у подібній підготовчій програмі.

Голосування у Сенаті за цей законопроект відбулося попри спротив, який чинить Москва розширенню НАТО.

Поміж його ініціаторів - сенатори-республіканці Річард Лугар та Джон Маккейн.

На думку чільного американського політолога Гарі Шмітта, слова якого наводить агентство Рейтер, законодавці США у такий спосіб надсилають важливий сигнал підтримки своєму головному військовому альянсу на тлі дедалі більшої рішучості Росії на міжнародній арені.

В Україні поки що про вступ до НАТО точаться тільки розмови та місцеві політикани, особливо проросійської фінансової орієнтації, заробляють, на профанації цієї темі, прихильність плебсу. Наразі двічі не судимий прем'єр під час відвідин Брюселю заявив, що Україна не готова, насамперед, на його думку народ, негативно ставиться до альянсу.

Між тим, вступ до НАТО та ЄС є стратегічною метою України, що закріплено відповідним законом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.