Байден попередив РФ про наслідки підтримки сепаратистів в Україні

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 22.04.2014 15:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23221

Віце-президент США Джозеф Байден заявляє, що у разі продовження підтримки Росією осіб, які зайняли адміністративні будівлі на сході України, РФ потрапить у ще більшу міжнародну ізоляцію.

Про це він сказав він у своїй заяві для преси після переговорів з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком у вівторок у Києв.

"Жодна нація не повинна погрожувати іншій країні шляхом розміщення своїх військ на кордоні і таким чином дестабілізувати ситуацію у свого сусіда", - сказав Байден.

"Ми хочемо, щоб Росія не підтримувала людей, які ховаються за масками і одягнені у військову уніформу, і які захоплюють будівлі на сході країни, і ми хотіли б сказати, що більш провокаційна поведінка Росії призведе до більшої ізоляції", - підкреслив він.

Віце-президент США вважає також необхідним приєднання представників Росії до місії ОБСЄ на сході України.

"Зараз час для Росії почати діяти... Необхідно, щоб представники Росії приєдналися до спостерігачів ОБСЄ, які зараз знаходяться на сході України для виконання "женевських домовленостей", звільнення будівель, роззброєння, забезпечення амністії", - сказав він.

Він також зазначив, що США хочуть бачити прогрес у конституційній реформі та децентралізації влади в Україні.

"Я хотів би побачити значний прогрес у конституційній реформі і децентралізації, щоб держава захищала місцеве самоврядування, мовні та етнічні традиції, але залишалася об’єднаною і суверенною державою", - сказав Байден.

Також він вважає неприпустимим прояви антисемітизму, і вважає, що пріоритетом для держави має бути боротьба з корупцією.

Байден сказав, що США допоможуть Українi в проведеннi вiдкритих i прозорих виборiв для того, щоб нiхто не змiг поставити пiд сумнiв їх результат.

"США готовi надавати значну допомогу для того, щоб вибори проводилися у вiдкритий спосiб, щоб був належний рiвень монiторингу, щоб нiхто не мiг поставити пiд сумнiв легiтимнiсть цих виборiв", - зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.