Колабораціоністи вимагали зброю в обмін на взятого в заручники начальника відділку міліції Краматорська

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 22.04.2014 19:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23222

Невідомі озброєні особи, що 21 квітня захопили міський відділок міліції у Краматорську, вимагали табельну зброю в обмін на життя начальника відділку.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

У повідомленні зазначається, що 21 квітня "невідомими озброєними людьми, під командуванням громадянина РФ Ігоря Стрєлкова, був захоплений та взятий у заручники начальник міського управління міліції міста Краматорська Донецької області полковник міліції Віталій Колупай".

"Загарбники запропонували в обмін на життя і здоров’я начальника міліції передати їм табельну зброю підрозділу МВС", - зазначили у міліції.

Керівництво МВС наголосило, що розглядає цей факт як явне порушення Женевських угод, досягнутих під час чотиристоронніх переговорів.

"Виконуючи вимоги цих угод, уряд України розробив і передав до парламенту законопроект про амністію загарбників адміністративних будівель. Співробітники міліції отримали і виконали чіткі вказівки щодо призупинення реалізації антитерористичної операції на час великодніх свят", - зазначається у повідомленні.

Водночас, міліціонери наголошують, що з боку Росії спостерігається демонстративне ігнорування досягнутих домовленостей.

"Зокрема, тривають захоплення адміністративних будівель, провокації із застосуванням вогнепальної зброї, а також діяльність російських диверсійних груп, які організовують ці інциденти", - додали в МВС.

Як повідомлялось, 21 квітня у Краматорську люди в камуфляжному одязі, озброєні автоматами, захопили міськвідділ міліції. Начальника міськвідділу Віталія Колупая відвезли в невідомому напрямку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.