Порошенко має найбільші шанси на перемогу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.04.2014 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23227

На президентських виборах 25 травня 48,4% тих, хто має намір взяти участь у виборах і визначився з кандидатом, готові підтримати кандидатуру народного депутата України Петра Порошенка.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження "Україна. Президентські вибори-2014, квітень", проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень СОЦІС, Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою Рейтинг і Центром Разумкова.

Згідно з опитуванням, на другому місці в президентському рейтингу - лідер партії Батьківщини Юлія Тимошенко з 14%.

На третьому місці - народний депутат Сергій Тігіпко, за якого на президентських виборах готові проголосувати 7,4%.

За кандидата в президенти від Партії регіонів Михайла Добкіна готові проголосувати 6% опитаних, за лідера Компартії Петра Симоненка - 5,6% респондентів.

Лідера партії Громадянська позиція Анатолія Гриценка готові підтримати на виборах 5% опитаних, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 4,6%.

За Ольгу Богомолець готові віддати голоси 3,6% респондентів, за лідера ВО Свобода Олега Тягнибока - 2,1%. За народного депутата Олега Царьова готові проголосувати 1,1%.

За лідера Правого сектора Дмитра Яроша готові голосувати 0,9%, за екс-міністра соціальної політики Наталію Королевську - 0,2%.

Найбільш імовірним переможцем у президентських виборах респонденти вважають Порошенка - 38,7%. Перемогу Тимошенко прогнозують 8,6% опитаних, Тігіпка - 2,5%, Добкіна - 1,9%. Водночас 44,3% респондентів вагалися з відповіддю.

Опитування проводилося 9-16 квітня 2014 року у всіх регіонах України без урахування Криму, опитано 6200 респондентів. Помилка вибірки не більш ніж 0,8%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.