Німеччина: демонстрація сепаратистами викрадених огидна, Росія зобов’язана діяти

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.04.2014 11:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23245

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав у неділю огидними дії сепаратистів на Сході України, які влаштували «публічний показ» захоплених ними інспекторів ОБСЄ і працівників СБУ.

За словами міністра, таке кричуще приниження гідності захоплених людей є порушенням усіх можливих правил і стандартів, що стосуються таких вибухонебезпечних ситуацій, як нинішня.

Як мовиться в заяві Штайнмаєра, Росія зобов’язана вплинути на сепаратистів, щоб вони звільнили затриманих членів місії Організації з безпеки і співпраці в Європі якомога швидше.

Раніше в неділю російські засоби інформації оприлюднили відеозапис із викраденими сепаратистами в Горлівці Донецької області працівниками Служби безпеки України, яких зняли зі знятими штанами, скривавлених і з очима, замотаними клейкою стрічкою.



Також у неділю у Слов’янську на Донеччині сепаратисти показали пресі викрадених ними членів верифікаційної місії ОБСЄ.

Під вечір одного з викрадених, громадянина Швеції, хворого на діабет, сепаратисти звільнили. В їхньому полоні далі залишаються ще сім військових експертів ОБСЄ (четверо громадян Німеччини, громадяни Польщі, Данії і Чехії), який сепаратисти викрали у Слов’янську ще у п’ятницю.

Викрадачі заявляли, що мають намір обміняти іноземців на затриманих раніше українськими правоохоронцями проросійських сепаратистів. Росія, яка теж є членом ОБСЄ, склала вину за це викрадення на владу України і не стала закликати сепаратистів звільнити заручників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.