Буття у зоні влади “Регіонів”. Для народу

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 8.03.2007 00:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2326

У Луганській області цього тижня у деяких районах позбавляли котельні електропостачання: у деяких районах – на півдоби, у решті – на пару годин. Але в середу енергетики постачання відновили, щоб луганці могли гідно зустріти 8 березня.

У місті Сватове Луганської області у вівторок від електропостачання відімкнули п’ять котелень. Без тепла залишилися близько шістдесяти житлових будинків, де мешкає понад 2000 людей, школа й обласна психіатрична лікарня.

У такому стані місто протримали приблизно півдоби, а потім у батареях знову забулькотіла гаряча вода.

Розповідає мешканець міста Сергій: «Відключили котельню, опалення. Нам не пояснили, чому. У квартирі батареї були холодні. Повернувся сьогодні з роботи – включили, це на один день. Потім ми довідалися, що це котельня заборгувала за електрику. Це, звісно, цікаво: ми за опалення платимо 10 гривень за квадратний метр, а у них грошей не вистачає, щоб розплатитися за світло».

У лікарнях також холодно

Саме такі приблизно події відбувалися у містах і селищах Луганщини: Свердловську, Краснодоні, Біловодську, Лутугіному. Без гарячої води у деяких містах залишилися не тільки школи й професійні училища, а й лікарні.

Обласна влада сьогодні не змогла надати коментарів щодо цих подій, ситуацію прояснив візит до «Луганського енергетичного об’єднання» – компанії, що проводила відімкнення.

Попередження не діють

Як виявилося, Національна комісія з регулювання енергетики веде доволі жорстку політику щодо «Луганського енергетичного об’єднання», вимагаючи підвищувати рівень розрахунків з теплопостачальниками.

І «Енергетичне об’єднання» вдалося до засобів профілактики. У Луганській області вони проводилися після попереджень, тимчасово відключали лише затятих боржників.

Говорить Ірина Коростельова, прес-секретар «Луганського енергетичного об’єднання»: «Хоча законодавство не зобов’язує нас попереджати перед відключенням владу чи прокуратуру, ми це робимо, щоб позбутися докорів на нашу адресу. Але ми мусимо суворіше поводитися з боржниками, особливо з тими, в кого великі борги, тобто з водо- та теплопостачальниками», – каже Ірина Коростельова, прес-секретар «Луганського енергетичного об’єднання».

Відключення поновлять. Після свят

Іще одна дрібничка: на думку прес-секретаря енергетиків, Луганщина найгірше з усіх областей України розраховується за електрику, після неї іде Донеччина.

Сьогодні, перед святами, енергопостачання поновили. Але енергетики обіцяють з наступного понеділка знову вдатися до відімкнень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.