СБУ затримала російських диверсантів, які готували теракт проти ветеранів війни

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 30.04.2014 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23260

Служба безпеки України викрила та припинила злочинну діяльність групи осіб, які готувалися здійснити під час заходів до Дня Перемоги диверсійні акції.

Про це повідомив прес-центр СБУ в середу, 30 квітня.

"Зокрема, зловмисники планували здійснити вибух під час покладання ветеранами квітів до монумента Великої Вітчизняної війни в обласному центрі", - йдеться в повідомленні СБУ.

29 квітня співробітники СБУ в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) провели обшуки в квартирах і автомобілях кількох місцевих жителів, що входять до складу «групи сепаратистського спрямування».

У ході слідчих дій було виявлено і вилучено комп’ютерну техніку з листуванням про організацію силових акцій в Миколаєві, кошторисами витрат для фінансування місцевих груп сепаратистів, ескізами листівок сепаратистського змісту.

Співробітники СБУ також вилучили готові листівки, методичні рекомендації з організації акцій щодо дестабілізації ситуації в області та специфіки управління натовпом, списки громадян, яких зловмисники планували залучати до силових дій, детальні карти спостереження за розташованими на в’їздах в Миколаїв блокпостами, списки активістів проукраїнських організацій та ін. У зловмисників вилучено також велику кількість масок-балаклав, травматичну і холодну зброю.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.