Українців, завербованих розвідкою РФ для диверсій, готували під Феодосією

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.04.2014 14:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23261

Завербовані російською розвідкою громадяни України проходили перепідготовку у військовому таборі під Феодосією.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляє прес-служба, під час оперативно-слідчих дій затриманий громадянин України «К» повідомив, що у квітні цього року був завербований співробітником ГРУ Генерального штабу Збройних сил РФ під час поїздки до АР Крим.

З його слів, кожен мав змогу приїхати й вступити до лав так званої «самооборони» Криму з подальшим проходженням підготовки на базі навчального центру морської піхоти під Феодосією. Громадяни України, які вступали до незаконних озброєних формувань, отримували по 100 гривень на добу, а ті, хто мав військову підготовку, - у декілька разів більше.

У навчальному центрі проходили перепідготовку громадяни України та Російської Федерації, де їх готували для ведення диверсійної діяльності на території України. Навчання проводили інструктори силових відомств РФ.

За інформацією СБУ, на виконання завдань іноземної спецслужби громадянин "К" у період з 6 по 8 квітня на чолі групи з 10 осіб брав участь в сепаратистських заходах у Харківській області, у т.ч. пов’язаних із силовим захопленням будівель державних органів влади.

Також прес-центр надає відео зі свідченнями цього громадянина:


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.