Російські колабораціоністи напали на марш за єдність України в Одесі. Є жертви

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 2.05.2014 22:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23264

У Одесі 2 травня проросійські активісти напали на марш за єдність України.

Повідомляється, що на Олександрівському проспекті зібралася група проросійських активістів - у масках і з битами. Вони вирішили перешкоджати проведенню маршу «За єдність України», який організували активісти Майдану і «Правого сектору» за участю одеських і харківських футбольних фанатів.

Почалися сутички. Наразі на вулиці лунають вибухи від розриву світлошумових гранат, у бік учасників маршу летять димові шашки та каміння. Крім того, автомобілі, які були припарковані неподалік, розбили.

Міліція затримала одну людину. За словами затриманого, він «проходив повз». Хтось упізнав його як активіста Куликового поля, і почали бити всім натовпом, після чого він потрапив до рук правоохоронців, які провели його до міського управління міліції.





Надалі проросійські колабораціоністи почали застосовувати автоматичну вогнепальну зброї.

Постраждали кілька десятків людей. Офіційно в міліції підтвердили смерть одного протестувальника з числа майданівців.

За неофіційними даними, загиблих уже щонайменше троє.

Очевидці розповіли, що перший загиблий помер від кульових поранень, завданих з автоматичної зброї. На вулиці Преображенській, де він помер, уже лежать квіти. Постраждалі є з обох сторін, а також серед журналістів і силовиків.

Прихильники Росії блокували в районі Грецької площі з трьох сторін – з вулиць Дерибасівської, Буніна і Преображенської. На місці подій є міліція, бійці Внутрішніх військ, медики і рятувальники. Обидві сторони дуже швидко зводять барикади зі сміттєвих контейнерів і парканів, не перестаючи закидати опонентів бруківкою та «коктейлями Молотова», періодично лунають вибухи.

Згодом майданівці почали штурм проросійських активістів з боку Дерибасівської - пересували свої барикади, кидали «коктейлі Молотова». Їм вдалося захопили пожежну машину, встановили на ній український прапор і з її допомогою прорвати барикади опонентів.

Проте проросійські активісти провели контратаку, відбили у противників пожежну машину і зірвали з неї прапор.

Повідомляється також, що в одного з правоохоронців потрапив «коктейль Молотова». Силовик загорівся, але полум’я вдалося швидко згасити. У іншого міліціонера - вогнепальне поранення.

Тим часом, активіст Віталій Уманець повідомляє у своєму Facebook, що силовики "захищають сепарастів, періодично закидуючи ультрас газовими та с/ш гранатами" і публікує фото на підтвердження цієї інформації.







 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.