СБУ на Донбасі затримала одного з головних диверсантів групи «Стрєлка»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 3.05.2014 19:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23268

Служба безпеки України затримала найближчого помічника одного з організаторів диверсійно-розвідувальної групи Головного розвідувального управління Збройних сил Росії з позивним «Абвер».

Про це повідомив керівник Антитерористичного центру Василь Крутов.

«Ми затримали найближчого помічника одного з організаторів диверсійно-розвідувальної групи Головного розвідувального управління Збройних сил Росії «Абвера», – зазначив Крутов.

За його словами, наразі з затриманим проводять комплекс оперативно-слідчих дій і найближчим часом буде оприлюднено інформацію щодо організації сепаратистських акцій на території України.

У свою чергу представник прес-центру СБУ Катерина Косарева поінформувала, що це громадянин України, якого завербувала російська розвідка в Криму, він отримав відповідну розвідпідготовку. За інформацією СБУ, він мав під виглядом представника праворадикальних націоналістичних структур організовувати провокації у східних регіонах України і розпалювати антиукраїнські настрої.

Раніше повідомляли, що диверсант із позивним «Абвер» – один із ключових учасників злочинної диверсійної «групи Стрєлка», якою керує полковник ГРУ Росії Ігор Гіркін (Стрєлков).

Також встановлено, що диверсантом із позивним «Абвер» є громадянин Росії Сергій Здрилюк. Ця особа має також паспорт громадянина України, чоловік народився у Вінницькій області і тривалий час проживав у Криму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.