Українофоби “барзєют”

Автор/джерело -  © “Газета по-українськи”



Дата публiкацiї - 8.03.2007 02:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2327

У понеділок увечері через українську мову стався конфлікт у маршрутці, що курсує від Березняків до Позняків у Києві.

Киянка Інна Сапонова, 29 років, сіла до 547-ї маршрутки й передала гроші за проїзд молодому чоловікові (на вигляд 25 років).

— Я сказала в слухавку: ”буду трішки пізніше”, і попросила жестом, аби він передав гроші. Найкультурніше, що він сказав, звучало так: ”Понаехало тут всяких, своим дышать нечем!”. Окрім того, були одні матюки, — розповідає Інна (за фахом вона — психолог).

Молодик говорив жінці, що корінні кияни української не знають, розмовляють виключно російською. Коли зрозуміла, що конфлікту уникнути не вдасться, відійшла від чоловіка подалі.

— Через дві зупинки зайшли дві літні жінки, розмовляли між собою черкаським суржиком. Цей чоловік знову почав матюкатися, обізвав їх ”лімітою”. Вони нічого не відповіли, одразу вийшли на зупинці, — пригадує Інна.

Неподалік в’їзду на міст Патона скандаліст виловив поглядом Сапонову і почав лаятися. Врешті не витримав водій маршрутки. Він зупинив ”Богдан”, вийшов, відкрив двері й сказав чоловікові українською, аби той вийшов із салону. У відповідь агресивний пасажир обматюкав 50-річного водія. Його викинули з автобуса двоє молодих чоловіків. На вулиці грубіян штовхнув водія, але отримав здачу. Хама залишили одного під мостом, а маршрутка поїхала.

Три дні тому кореспондент ”ГПУ” став свідком іншого кумедного випадку в міському транспорті. Дівчина передала в маршрутці N302 за проїзд 2 грн чоловікові-кондуктору. Той жартівливо запитав у неї, чи давати здачу. Пасажирка відповіла: ”Так, будь ласка”. Кондуктор спробував зробити комплімент і сказав, що в жінки дуже ”цікавий акцент”.

— Заткнись, придурок! Это не акцент, а украинский язык, — пояснив кондукторові водій. До кінцевої зупинки вся маршрутка реготала.

Від "Аратти": Ми пропонуємо нашим читачам взяти за приклад вчинок водія маршрутки, що викинув "русскоговрящєго" хама із автобуса. Пам`ятайте, що в своїй, власній державі, недержавною мовою розмовляють лише гості, полонені або окупанти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.