У НАТО вважають, що відкритої інтервенції Росії в Україну не буде

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 6.05.2014 16:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23287

Ймовірність введення Росією своїх військ на схід України знизилась, вважає головнокомандувач сил НАТО у Європі. Однак Німеччина застерігає від посилення конфлікту навколо України.

Ймовірність введення російських військ до східної України знизилась, вважає головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал військово-повітряних сил США Філіп Брідлав.

Про це він заявив у понеділок, 5 травня, у Канаді, повідомляє інформаційне агентство AFP з посиланням на телеканл СВС. Ще кілька днів тому, пояснив американський генерал, він був переконаний у тому, що Росія здійснить інтервенцію в Україну. Однак наразі, заявив Брідлав, президент Росії Владімір Путін "зможе досягнути своєї мети без вторгнення російських військ до України".

Найвірогіднішим сценарієм розвитку подій, за словами головнокомандувача сил НАТО у Європі, є той, що Путін продовжуватиме дискредитувати український уряд, провокувати хаос та готувати підґрунття для сепаратистських рухів.

Брідлав переконаний у тому, що як і у ситуації з Кримом, Путін спростовує нинішню присутність Росії на території України. Однак у Криму Росія таки була задіяна, тож "те саме станеться і в інших частинах України", заявив американський військовий.

Застереження німецького міністра

Водночас міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застерігає від загрози відкритого військового протистояння в Україні, яка зростає. "Криваві події в Одесі засвідчили, що ми перебуваємо за кілька кроків від військової конфронтації", - заявив Штайнмаєр в інтерв’ю провідним європейським виданням. На його думку, нині потрібно шукати інструменти для уникнення громадянської війни. "Український конфлікт набрав швидкості та загострився настільки, що ще нещодавно ми не могли такого собі уявити", - додав очільник німецького МЗС.

Розмову зі Штайнмаєром оприлюднили у вівторок, 6 травня, іспанська газета El Pais, французьке видання Le Monde, а також центральні газети Італії та Польщі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.