У Росії обміняти копійки на рублі - не можна

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 10.03.2007 19:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2331

Мешканець Новгороду задумав валютну операцію - він доставив у банк 10 тисяч монет номіналом в одну копійку з метою обміняти на сотенну купюру. Проте, як повідомляють в сьогодні новгородські ЗМІ, задум здійснити не вдалося.

"У мешканця Великого Новгорода Володимира Васильєва за тривалий термін скупчилися 10 тисяч однокопієчних монет", - розповідає тижневик "Новгород".

Помістивши копійки, для зручності, в два мішечки, новгородець закріпив їх на велосипеді і привіз в найближчий до його будинку банку із проханням поміняти монети на банкноту номіналом в 100 рублів.

У банку міняти монети на паперові гроші відмовилися.

Фінансисти мотивували відмову тим, що банк, згідно діючими з російськими нормативними положеннями, не здійснює подібних операцій.

Зазнавши невдачу, Васильєв знов повернув поклажу на велосипед, повернувся додому, але вирішив все-таки звернутися за консультацією до журналістів, засумнівавшись в правочинності відмови.

Новгородські ЗМІ, проте, підтвердили правоту банківських працівників, вказавши громадянину, який мав сумніви, що банківські працівники прийняли б від нього "метал", але тільки в тому випадку, якщо власник монет попросив би зарахувати всю суму в копійках на свій рахунок або як оплату послуг. Прямий обмін виключався.

"Якби новгородець захотів сплатити монетами, наприклад, комунальні послуги або який-небудь штраф, або ж виявив бажання купити в банку телефонну картку, йому б там не відмовили", - роз'яснили ситуацію журналісти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.