Парубій натякнув, що українські військові були б не проти поставок американської зброї

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.05.2014 16:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23334

Україна потребує посилення своєї армії за рахунок озброєнь США, щоб захиститися від російської агресії.

Про це у своїй статті, опублікованій на The Wall Street Journal, пише секретар Ради нацбезпеки і оборони України Андрій Парубій.

Він підкреслює, що Україна обрала європейський вектор розвитку, вийшовши з-під контролю Росії, однак вона не може сама справитися з усіма викликами на її шляху.

"Їй (Україні – ред.) потрібна допомога від США. Щоб виграти Холодну війну, президент Рональд Рейган проводив політику "миру з позиції сили". Це якраз те, що має зараз робити Україна", - вважає Парубій.

Секретар РНБО заявив, що збройні сили України цілеспрямовано послаблювалися попереднім урядом, що співпрацював з Москвою.

"Ми успадкували напівзруйновану армію, службу безпеки і розвідку, яка кишить російськими агентами, деморалізовані правоохоронні структури і продажні суди та прокуратури", - зазначив він.

"Українська армія потребує реформування, підготовки кадрів і сучасного обладнання, щоб захистити державний суверенітет і територіальну цілісність країни від Росії та інших агресорів. Україна - це миролюбний народ, але жодна країна не може змиритися з анексією своїх історичних земель", - підкреслює він.

За словами Парубія, з допомогою від США і Європи Україна зможе відновити стабільність, побудувавши достатню військову потугу для стримування агресії.
Він зазначив, що США вже надали Україні несмертельне військове обладнання, за що у Києві вдячні Вашингтону.

"Але Збройні Сили України потрібують набагато більшого, щоб протистояти російській агресії. Ми надали США повний список необхідного - допомога у вигляді засобів протиповітряної оборони і протитанкових озброєнь, а також бронежилети та окуляри нічного бачення", - зазначив Парубій.

"Україна не просить, щоб її захищали американські солдати. Ми просимо тільки засоби для захисту нашої країни", - підкреслив він.

Також представник української влади зазначив, що США могли б значно допомогти Україні, застосувавши максимальні санкції проти російської економіки загалом та адресно проти впливових діячів режиму Володимира Путіна.

"Тепер США, які гарантом безпеки України у рамках Будапештського договору, можуть виконати завдання - допомогти Україні, продавши їй протиповітряне і протитанкове озброєння", - зазначив Парубій.

Як відомо, низка урядовців США підтримують надання Україні серйозних озброєнь. Їх опоненти, однак, побоюються, що таким кроком Вашингтон стимулює військову агресію Москви проти України.

Поки що у відповідь на прохання українського уряду США обмежилися нелетальною військовою допомогою та введенням адресних санкцій проти низки російських чиновників та компаній, неодноразово погрожуючи вдарити вже по секторам економіки РФ, якщо у Кремлі не припинять тиснути на Україну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.