Погроза вбивством журналістові - дрібне хуліганство. А ви думали?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.03.2007 22:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2334

Дрібним хуліганством назвали рівненські правоохоронці стрілянину гумовими кулями, яку вчинив 23 лютого на одній з рівненських автостоянок підприємець Анатолій Пєхотін.

Це «хуліганство» супроводжувалось пораненням охоронців стоянки та приставлянням пістолета до голови журналіста, який прибув розслідувати інцидент.

Так гучно заявив про себе Анатолій Пєхотін через багато років після поразки на парламентських виборах, куди ішов за списком християн-демократів. Образившись на виборців, котрі не провели його до Верховної Ради, пан Анатолій вирішив покинути рідну країну, і за якийсь час… отримав паспорт громадянина США.

Суперечка за землю закінчилася стріляниною

Втім, робити бізнес з американським паспортом пан Анатолій вирішив в Україні. Однак не заладилося – ні з партнером-італійцем, ні з власниками його колишньої земельної ділянки. На черговий конфлікт за участю Анатолія Пєхотіна і потрапив журналіст Володимир Ісаєв.

Прибувши на спірну земельну ділянку, він побачив більше десятка автомобілів з кількома десятками незнайомців, які оточили об’єкт і почали бити скло автомобілів. Як з’ясувалося, це були люди Пєхотіна.

Розповів Володимир Ісаєв:

«Підбіг до співробітника міліції, дістав з кишені пістолет і почав кричати – викликайте генерала, бо я зараз тут буду стріляти, і всіх перестріляю... Викликати генерала так і не вдалося, він увірвався на територію автостоянки, почав стріляти з пістолета, кидатися на приватну охорону, вимагав, щоб вони забралися звідти, кричав, що я зараз поїду додому, візьму автомат Калашникова, всіх перестріляю. Потім, коли побачив, що я навів на нього об’єктив фотокамери, приставив пістолет до шиї і сказав, що якщо будеш писати про мене погано – я тебе застрелю…»

Затримали і відпустили

Чому пістолет є кращим аргументом, ніж зім’ятий папірець, який пан Пєхотін називав рішенням Верховного Суду про належність йому спірної ділянки, зараз з’ясовує слідство. Однак самого рішення ніхто так і не побачив. У той же час його опоненти показали усі документи про право власності на цю територію. Тож Пєхотіна затримали, вилучили пістолет, а через півтори години… відпустили.

Тож журналіст Володимир Ісаєв подав дві скарги на неправомірні дії пана Пєхотіна – до міліції та прокуратури. Коментар начальника міської міліції Рівного Юрія Гасана:

«173-я стаття адміністративного Кодексу – дрібне хуліганство, за порушення правил носіння та зберігання вогнепальної зброї буде притягнутий по 195-й. Ну і, крім того, за стрілянину не у встановленому місці – буде притягнутий за статтею 174 — до адміністративної відповідальності. По нанесенню тілесних ушкоджень охороннику даної фірми – коли буде заключна судово-медична експертиза і встановлена тяжкість тілесних ушкоджень – буде ухвалене рішення…»

Журналісти вимагають справи за погрозу вбивства

Як відомо, для купівлі і користування пістолетом, що стріляє гумовими кулями, необхідний спеціальний дозвіл, якого в підприємця не було. Рівненська медіа-профспілка домагається від правоохоронців порушення кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста та погрози вбивством.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.